5 Tips voor een gezellig en ruimtelijk interieur van Frank en Jenn

Wil je jouw huis een gezellige en ruimtelijke sfeer geven? Dan ben je hier aan het juiste adres! Frank Vertelt en Jenn’s blog hebben samen vijf handige tips opgesteld om je woonhuis grote te maken. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw interieur kunt omtoveren tot een stijlvolle en comfortabele plek.

1. Speel met kleuren en patronen

Kleuren en patronen kunnen een wereld van verschil maken in je interieur. Ze bepalen de sfeer en kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken.

A. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren, zoals wit, crème en pasteltinten, geven je interieur een frisse en ruimtelijke uitstraling. Donkere kleuren kunnen de ruimte juist kleiner laten lijken. Gebruik dus vooral lichte kleuren op de muren en vloeren om een open en luchtig gevoel te creëren.

B. Gebruik accentkleuren

Om je interieur wat levendiger te maken, kun je accentkleuren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke kussens, vazen of schilderijen. Let er wel op dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt, want dat kan juist weer druk en chaotisch ogen.

2. Creëer multifunctionele ruimtes

In een gezellig en ruimtelijk interieur is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Door multifunctionele ruimtes te creëren, maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

A. Benut de hoogte van de ruimte

Denk bij het inrichten van je huis ook aan de hoogte van de ruimte. Gebruik bijvoorbeeld hoge kasten en planken om spullen op te bergen. Hierdoor blijft de vloer vrij en oogt de ruimte groter. Je kunt ook hangplanten ophangen om de hoogte van de ruimte te benadrukken en een gezellige sfeer te creëren.

3. Ga slim om met meubels en accessoires

De keuze van meubels en accessoires is essentieel om een gezellig en ruimtelijk interieur te creëren. Kies voor stijlvolle, maar functionele items die passen bij jouw smaak en de beschikbare ruimte.

A. Kies voor meubels met opbergruimte

Bij het kiezen van meubels is het handig om te letten op de opbergruimte. Ga bijvoorbeeld voor een bank met opbergruimte onder de zitting of een salontafel met lades. Zo kun je spullen uit het zicht opbergen en blijft je interieur opgeruimd en ruimtelijk.

Met deze vijf tips van Frank en Jenn tover je jouw huis om tot een gezellig en ruimtelijk interieur. Veel succes en plezier met het inrichten van je droomhuis!