Traplift kopen of tijdelijk huren? Het kan allemaal!

Een traplift is een zeer handig middel voor mensen die niet meer zelfstandig de trap op en af kunnen komen. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je door je leeftijd niet meer goed ter been bent, of je hebt een verwonding of blessure. Ook kun je een traplift nodig hebben wanneer je langdurig een handicap hebt of bijvoorbeeld last hebt van overgewicht waardoor de trap gebruiken je te veel inspanning kost. Dan is een huislift het ideale hulpmiddel! Een traplift wordt aan de trap zelf bevestigd en niet aan de muur zoals sommige mensen denken. Huisliften zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo speelt bijvoorbeeld de vorm van je trap mee voor het kiezen van de geschikte huislift voor jouw woning. Ook worden sommige liften aan de binnenkant geplaatst en anderen weer aan de buitenkant van de trap. Ook hiervoor geldt weer dat er door een expert gekeken moet worden naar de mogelijkheden. De prijs van een traplift is dan ook afhankelijk van meerdere factoren. Trapliften worden aangestuurd door een sterkte motor zodat je altijd op de plek van bestemming terecht komt!

Traplift huren of kopen?

De prijzen van een traplift kunnen best oplopen. Daarom is het ook ideaal dat je tegenwoordig bij veel bedrijven een traplift tijdelijk kunt huren. Bijvoorbeeld wanneer jij je benen gebroken hebt of wanneer er sprake is van een ander probleem dat zich oplost met de tijd. Een traplift huren doe je al vanaf 70 euro per maand. Het onderhoud en de service zitten bij dit bedrag inbegrepen. De kosten voor het installeren en op maat laten maken, worden bepaald na het plaatsen van je traplift. Hier kan door de experts van tevoren een inschatting van worden gemaakt, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Tweedehands traplift aanschaffen

De totaalprijs van een geheel nieuwe traplift kan best hoog uitvallen. Dit is een bedrag dat niet iedereen wil of kan betalen. Maar een lift aanschaffen is vaak noodzakelijk om zelfstandig te kunnen blijven wonen of de bovenverdieping van je huis te kunnen blijven gebruiken. Om dit probleem op te lossen, zou er een traplift tweedehands aangeschaft kunnen worden. Dit scheelt jou misschien wel meer dan de helft in prijs! Trapliften zijn vaak sterk en robuust gebouwd. Dit zorgt ervoor dat ze prima meerdere rondes meekunnen. Zo maak jij met plezier gebruik van de traplift van een ander. Ook is het mogelijk om met wat maatwerk de traplift aan te passen, zodat deze perfect aansluit op jouw huis. Denk aan je portemonnee en ga voor tweedehands!