Alles voor je gehoor

Je gehoor is heel belangrijk. Dat is voor iedereen wel duidelijk. We proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan maar we weten pas wat we missen als er iets mis is met ons gehoor. Uiteindelijk kunnen we het dan pas echt waarderen maar het kan lijken alsof het dan al te laat is, maar dat hoeft niet! In deze blog vertel ik je meer over je gehoor, gebreken eraan en hoe je die weer kan verhelpen. Lees je mee?

De redenen van slijtage

Slijtage aan het gehoor kan voorkomen door ouderdom maar ook doordat je langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid of hoge tonen. Vermindering van het gehoor is dus niet gek maar je kan het wel beperken door jezelf zo min mogelijk aan dit soort geluiden bloot te stellen. Door gedurende je leven een beetje extra op te letten bijvoorbeeld als je naar een concert gaat, kan al een hele hoop narigheid voorkomen worden.

Een check van de pro

Merk je een vermindering aan je gehoor, dan is het aan te raden om langs te gaan bij een audicien. Deze meet jouw gehoor en bespreekt met jou wat eraan te doen valt. Je kan zelfs een audicien aan huis laten komen. Gelukkig maar want het kan zomaar zo zijn dat je niet goed ter been bent. Dat hoeft je in dit geval niet tegen te laten houden.

Voor ruis en tinnitus

Ook als het gaat om klachten als ruis, of tinnitus, waar je dat ook door hebt opgelopen, kan je terecht bij een bedrijf als OogvoorOren. Zij hebben een enorm breed assortiment aan apparaten. Dus als je weet wat voor klachten je hebt, kan je daarop inspelen en kijken wat en hoe de situatie verbeterd kan worden. Ook is het belangrijk om je in te lezen over dit soort aandoeningen zodat je weet wat je kan doen en wat je vooral niet moet doen zodat de situatie niet verslechterd.

Een apparaat voor het gehoor

We leven namelijk in de 21e eeuw en er zijn heel veel hulpmiddelen voor allerlei kwalen op de markt tegenwoordig. Zo zijn er veel verschillende hoortoestellen zodat je altijd geholpen kan worden, of je gehoor nu enorm of maar een beetje verminderd is. Misschien wil jij een apparaat dat onzichtbaar lijkt voor de buitenwereld, een apparaat dat in het oor zit, verstelbaar is of juist niet. Kortom, er zijn zoveel opties dat er vast een aan jouw wensen van voldoet.