Welke landen moet je bezocht hebben?

Veel mensen zijn zich meer en meer aan het verdiepen in de avonturen die je kunt beleven op deze prachtige aarde en dat is niet gek. We zijn minder gebonden aan de plek waar we geboren zijn en de meesten van ons kunnen alle kanten op. We hebben de mogelijkheid om zelf wat moois te maken van de tijd die we hier hebben en dat is fijn. De tijd die je hebt, kun je bijvoorbeeld invullen met reizen. Dit is, wat ons betreft, een mogelijkheid die je zeker moet benutten. Je leert er veel over de wereld, culturen, mensen en natuurlijk over jezelf. Wij gaan je in deze blog uitleggen naar welke landen je moet gaan en waarom. Kom, we gaan snel van start!

Cuba

Cuba is een land dat door veel Amerikanen wordt bezocht, maar nog niet door veel Europeanen. Zonde, want hoewel de vlucht een flinke is, is het land zeker de moeite waard. De geschiedenis van Cuba is er een om je eens goed in vast te bijten, de auto’s zijn echt Instagram-waardig en de sigaren zijn het roken verplicht. Daarnaast kijk je je ogen uit bij de gekleurde, koloniale huisjes en kun je heerlijk vertoeven op de vele mooie stranden die Cuba rijk is. Een visum cuba aanvragen is wat ons betreft wel een must, aangezien je er langer wil blijven zodra je er een paar dagen hebt gespendeerd. 

India

Dan India, een land dat al decennia populair is onder de avontuurlijke toerist en de backpacker. Het land is enorm en de tijd die je er dus moet doorbrengen om een goed beeld te krijgen van het land, vereist ongeveer een visum india. Van de hoofdstad New Delhi tot aan Mumbai, Jaipur, Goa, de Andaman eilanden, natuurlijk de Taj Mahal en ga zo maar door. Rijstvelden bekijken, een tour maken met de tuktuk, luieren op een resort aan het einde van je reis en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Heerlijk, toch? 

Portugal

Deze is toch een stukje dichter bij huis dan de vorige twee opties, maar dat maakt het niet minder speciaal. Een lekkere pastel de nata eten in de ochtendgloren op een terrasje in Lissabon, de lekkerste port in de kelder van Porto proeven en de allermooiste wandelingen maken in de bergen bij Guarda. Je opties zijn eindeloos in Portugal en je moet hier echt eens zijn geweest.