Waar kun je cryptomunten aanschaffen?

De kans is erg groot dat je wel eens van een cryptomunt hebt gehoord. Dit kan Bitcoin zijn, maar ook zijn Ethereum en Dogecoin zijn zeer bekende cryptomunten. Dat je wel eens van een cryptomunt hebt gehoord, is zeker niet vreemd, want het onderwerp cryptomunten komt regelmatig in het nieuws. Zo worden er verhalen verteld over de enorme stijgingen en dalingen, maar ook dat mensen veel geld verdiend hebben aan cryptomunten. Veel mensen zijn hierdoor erg nieuwsgierig geworden en hebben ook onderzoek gedaan naar verschillende cryptomunten en de blockchaintechnologie. Als je bij deze groep mensen hoort en ook je eerste cryptomunten wilt aanschaffen, dan is het wel zo handig dat je weet waar je het beste cryptomunten kan aanschaffen. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

 

Wat heb je nodig om cryptomunten aan te schaffen?

Om in Nederland cryptomunten te kunnen kopen, is het belangrijk dat je beschikt over een Nederlandse bankrekening en een geldige ID-kaart, rijbewijs of paspoort. Deze regels gelden binnen Europa omdat Europese landen toezicht willen houden op wie er allemaal cryptomunten kopen. Dat is erg logisch, want cryptomunten kunnen relatief makkelijk gebruikt worden voor witwassen, drugshandel en het financieren van terrorisme. Dit heeft er allemaal mee te maken dat transacties van bepaalde cryptomunten niet helder te volgen zijn in de blockchain. Daarnaast is het ook erg lastig om de eigenaar van een bepaalde rekening te achterhalen als de transacties wel te volgen zijn in de blockchain. 

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je je eerste cryptomunten gaat aanschaffen, is het erg belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. Zo is het belangrijk om je wachtwoord en sleutel van je digitale portemonnee nooit te delen met andere mensen. Met het wachtwoord van je portemonnee is het mogelijk om in te loggen en met de sleutel kan het wachtwoord veranderd worden. Daarnaast is het erg belangrijk om alleen cryptomunten bij bekende handelplatformen aan te schaffen. Hierdoor ben je er zeker van dat je de cryptomunten ook zult ontvangen en dat deze veilig opgeslagen worden. Wanneer je de website van een handelsplatform bezoekt, is het verstandig om de link of URL van het handelsplatform te controleren. Cybercriminelen proberen door middel van ‘Phishing’ je cryptomunten te stelen. 

 

Schaf cryptomunten aan bij BitVavo 

Zoals je in dit artikel gelezen hebt, is het erg belangrijk om alleen cryptomunten bij een bekend handelsplatform aan te schaffen. Als je in Nederland of België woont en cryptomunten wilt kopen, dan kun je het beste terecht bij BitVavo. Dit is het grootste en beste handelsplatform van België en Nederland. Een Bitcoin kopen Belgie kun je dus zeker doen bij Bitvavo. Chainlink kopen en talloze andere cryptomunten kopen is allemaal mogelijk bij dit betrouwbare platform. Wil je meer weten over de beschikbare cryptomunten of over BitVavo zelf? Dan is het aan te raden om eens de website van BitVavo te bezoeken.